Tässä ohessa näette minun web-kamerat.
Kaikki tämä alkoi, ensin yhdestä kamerasta ja sitten vuosien mittaan kameroita on kerääntynyt useampia ja useampia.....
Kamera ohjelmana, kuvien siirrosta internettiin, käytän WebcamXP:tä, joka on hyvin kätevä jos on useampia kameroita.
Cam1 näette LED-kellon jonka olen suunnitellut ja rakentanut jo vuosia sitten (1992).
Idean kelloon ja kellotauluun sain kun ajattelin horisonttia, aikaa ja auringon kulkua yli taivaan kannen. Punaiset ledit näyttävät sekunnit ja kulkevat kaaressa yli kellotaulun, (siniset ledit olivat ihan liian kalleita silloin). Vihreät ledit ala laidassa näyttää minuutit ja symboliseerar kesäistä vihreää niittyä jossa on punaisia kukkia joka viides minuutti. Tunnit, 1 - 12 (keltaiset ledit) ovat kuin auringon säteet yli kello taulun, vasemmalta oikealle.
Aika näkyy myöskin digitaalisena kellon keskellä olevassa näytössä. Toiminta on synkronisoitu niin että molemmat ajat ovat aina samoja niin digitaalisena kuin analogisena.
Symboli ABB tulee ajasta kun työskentelin ABB:llä ja olin ajatellut tämän kellon meidän CAD-osastolle, siksi näette myös CAD-symbolin. (Computer Aided Design)
Myöskin viikonpäivät näkyvät digi-näytön alapuolella, Mån.-Fre. on keltaiset ledit, Lör. on vihreä ja Sön. on punainen, aivan kuin kalenterissa.
Cam2 näkyy kello joka on kirjahyllyssä ja seinällä vieressä on kello termometri skaalalla. Tunnit, minuutit ja sekunnit menevät alhaalta ylöspäin ja ylimpänä on myös digitaalinen näyttö.
Terveisin: Eikka
PS: Lisää info ja kuvia kelloista, (useimpia malleja) löydät kun klikkaat tässä alhaalla olevaa ruutua "Bilder av klockorna".